News Archive

Euroopan johtava avoin innovaatio-organisaatio ja yrittäjyyskoulutuksen tarjoaja, EIT Digital, etsii ja palkitsee jälleen tänä vuonna Euroopan parhaita digitaalisia kasvuyrityksiä. Ilmoittautuminen nyt jo neljännen kerran järjestettävään EIT Digital Challenge –kasvuyrityskilpailuun alkaa syyskuun alussa. Kilpailu on tarkoitettu kansainvälistä kasvua hakeville digitaalisia ratkaisuja tai tuotteita tarjoaville eurooppalaisille kasvuyrityksille. Kilpailu järjestetään viidessä sarjassa. Sarjansa voittaja saa 100 000 euron arvoisen kasvupaketin. Kilpailun hakuaika päättyy 8.10.2017.

EIT Digital Challenge –kasvuyrityskilpailussa etsitään kansainvälistä kasvua hakevia, niin sanottuihin Deep-tech-innovaatioihin perustuvia tuotteita tai ratkaisuja tarjoavia kasvuyrityksiä, jotka ovat ehtineet kehittää toimintaansa jo aloittamista pidemmälle.

”Kansainväliset kasvuyritykset tarvitsevat vahvaa erikoisosaamista asiakkaiden ja rahoituksen löytämisessä. Me autamme Deep tech -yrityksiä erinomaisen euroopanlaajuisen liiketoiminta- ja teknologiaekosysteemimme kautta solmimaan kasvua tuovia sopimuksia.”, EIT Digitalin Suomen johtaja Marko Turpeinen kertoo.

Deep tech –innovaatiot perustuvat poikkeukselliseen tai uudenlaiseen tieteellisten tai teknologisten saavutukseen. Tyypillisesti ne on suojattu patenteilla tai ovat muutoin vaikeasti kopioitavissa. Vahvan tieteellisen tutkimuspohjansa ansiosta Deep tech –innovaatioihin pohjautuvia ratkaisuja tarjoavat yritykset voivat vauhdittaa digitaalista muutosta ja edistää toimialamurroksia.

Vuodesta 2014 lähtien EIT Digital Challenge –kasvuyrityskilpailuun on hakenut yhteensä yli 1 400 yritystä, 27 Euroopan unionin jäsenmaasta. Useimmat palkituista yrityksistä ovat kehittyneet kansainvälisesti menestyviksi yritykseksi.

”Suomalaiset yritykset ovat osallistuneet alusta alkaen ahkerasti EIT Digital Challengeen, ja myös menestyneet jokaisena kilpailuvuotena. Ekin Labs Oy - nykyinen Radiomaze - voitti Smart Spaces –sarjan vuonna 2015 ja Avansera Oy sijoittui saman sarjan kolmanneksi vuonna 2014. Viime vuonna Streamr Oy palkittiin Euroopan kolmanneksi parhaana Digital Infrastructure –sarjan yhtiönä, ” Turpeinen jatkaa.

”Ilmoittauduimme mukaan, koska olimme viime vuonna juuri aloittamassa toiminnan laajentamista Suomen ulkopuolelle. Kilpailussa menestymisestä on ollut meille monenlaista konkreettista hyötyä tämän vuoden aikana uusien kontaktien, tapahtumien, rahoituslähteiden ja markkinointikanavien muodossa. EIT Digital -tiimin toiminta on ollut organisoitua, aloitekykyistä ja pitkäjänteistä. Suosittelen lämpimästi!”, Streamr Oy:n liiketoimintajohtaja Risto Karjalainen kertoo.

”EIT Digital Challenge on yksi arvostetuimmista digitaalisen alan kasvuyrityskilpailuista. Halusimme ehdottomasti osallistua siihen päästäksemme esittelemään oman teknologiamme potentiaalia ja saadaksemme arvokasta palautetta erikoisalamme asiantuntijoilta. Oman sarjamme voitto on olennaisesti auttanut kasvattamaan verkostoamme ja kehittämään liiketoimintaamme oikeaan suuntaan. Jos joku nyt miettii osallistuako kilpailuun vai ei, niin ehdottomasti kannattaa hakea mukaan ja saada arvokasta kokemusta itsensä haastamisesta asiantuntijoiden edessä sekä samalla tavata mahtavia ihmisiä eripuolilta Eurooppaa ja nauttia yhteisestä kokemuksesta”, Radiomazen (ent. Ekin Labs Oy:n) perustaja Francescantonio Della Rosa sanoo.

EIT Digital Challenge –kasvuyrityskilpailuun valittavien yritysten tulee täyttää seuraavat ehdot: niiden virallisen kotipaikan tulee sijaita jossakin Euroopan unionin jäsenvaltiossa, vuoden 2016 liikevaihto on vähintään 300 000 euroa tai niihin on niiden elinaikana sijoitettu yhteensä kaksi miljoonaa euroa pääomaa ja ne ovat enintään kymmenen vuotta vanhoja.

EIT Digital Challengessa on viisi kilpailusarjaa: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Infrastructure ja Digital Finance. Kunkin sarjan voittaja saa 100 000 euron arvoisen kansainvälisen kasvupaketin, joka koostuu 12 kuukauden mittaisesta EIT Digital Accelerator –kasvuyritysohjelmasta ja 50 000 euron rahapalkinnosta.

Kunkin kilpailusarjan viisi parasta yritystä kutsutaan esittämään myyntipuheensa asiantuntijaraadille johonkin seuraavista loppukilpailutapahtumista:

  • Digital Cities – Trento, Italia: 28.11.2017
  • Digital Industry – Eindhoven, Alankomaat: 29.11.2017
  • Digital Wellbeing – Madrid, Espanja: 30.11.2017
  • Digital Finance – Budapest, Unkari: 4.12.2017
  • Digital Infrastructure – Berliini, Saksa: 11.12.2017

EIT Digital Challenge –kilpailu on osa EIT Digital Accelerator –kasvuyritysohjelmaa. Ohjelma työllistää noin 40 kokenutta liiketoiminnan kehittäjää ja yritysrahoitusasiantuntijaa 13 eurooppalaisessa kaupungissa sekä Yhdysvaltojen Piilaaksossa. Toimintansa vuonna 2012 aloittaneeseen ohjelmaan on osallistunut tähän mennessä yli 250 kasvuyritystä. Ohjelma on auttanut niitä hankkimaan yhteensä yli 80 miljoonan euron arvosta sijoituksia. EIT Digital Accelerator -ohjelmaan osallistumisensa päättymisen jälkeen nämä yritykset ovat hankkineet rahoitusta yhteensä yli 250 miljoonan euron arvosta.

EIT Digital Challenge -kilpailun hakuaika päättyy sunnuntaina 8.10.2017. Lisätietoa ja ilmoittautumislomake on saatavissa oheiselta verkkosivulta: www.challenge.eitdigital.eu .

EIT Challenge mukana Tampereella Mindtrek Conferencessa 20. – 21.9.2017 

EIT Digital Challenge –tiimi on tavattavissa Tampereella Tampere-talossa 20. – 21.9.2017 järjestettävässä Mindtrek Conference –tapahtumassa (standi 16).  Kilpailusta vastaava Dominik Krabben pitää ” Scaling Up Deep Tech Ventures” Key Note –puheenvuoron torstaina 21.9.2017 kello 10:45 – 11:45 ().

Continue reading

Scroll up

Co-Funded by the European Union