News

Lichtstad Eindhoven decor voor vijfde Graduation Day EIT Digital Master School

EIT Digital Master School Graduation Day

EIT Digital Master School Graduation Day

Evoluon in Eindhoven, The Netherlands (Image credit: www.evoluon.com)

Evoluon in Eindhoven, The Netherlands (Image credit: www.evoluon.com)

EIT Digital levert ruim 220 nieuwe talenten voor Europa’s digitale transformatie

Licht uit, spot aan. Op 24 november 2018, staat ruim 220 internationale afstudeerders van de EIT Digital Master School in de schijnwerpers op het podium van het Parktheater in Eindhoven. Zij ontvangen hier officieel hun master degree van twee Europese technische universiteiten en een certificaat van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).

De nieuwe lichting afstudeerders, hebben de skills die de digitale transformatie in Europa vooruit kunnen helpen. Deze talenten zijn zeer nodig, stelt de Europese Commissie. Bedrijven hebben moeite met het vinden van goed opgeleide ICT-specialisten en in 2020 staan naar verwachting 500.000 vacatures voor ICT-professionals open.

The EIT Digital Master School is een tweejarige masters waar studenten een technisch programma volgen op twee van de top technische universiteiten in Europa die samenwerkingen binnen de EIT Digital Master School. Bovenop de technische major, worden de studenten opgeleid in innovatie en ondernemerschap. Hierdoor weten zij technische kennis om te zetten in business. Doel van de EIT Digital Master School is te zorgen dat Europa een prominente positie verwerft in de wereldwijde digitale economie.

Elk jaar kiezen steeds meer internationale studenten voor een studie aan de EIT Digital Master School, dus stijgt ook het aantal digitale innovators en ondernemers die deze masters aflevert. Dit jaar studeren circa 220 studenten af, in 2016 waren dat er nog 138. De EIT Digital Master School bestaat sinds 2012 als een samenwerking tussen 18 Europese top technische universiteiten.

Tijdens de afstudeer ceremonie krijgen studenten inspirerende speeches te horen van onder meer Prof. Dr. Willem Jonker, CEO EIT Digital en ir. Jan Mengelers, voorzitter raad van bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt. Na de ceremonie volgt een diner en een feest in het iconische Evoluon in Eindhoven.

Eindhoven wordt de lichtstad genoemd vanwege de lucifer fabriek die hier opende in 1870. De bijnaam refereert veelal ook aan het feit dat EIT Digitals partner Philips hier in 1891 zijn lampenfabriek opende. Nu staat de stad vooral bekend vanwege zijn high Tech scene.

© 2010-2019 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.
 

EIT Digital supported by the EIT