News

EIT Digital heet Johan Kortas welkom als nieuwe Action Line Leader Digital Wellbeing

Johan Kortas

Johan Kortas

EIT Digital heeft Johan Kortas aangesteld als Digital Wellbeing Action Line Leader. Kortas, die op 1 februari is begonnen in zijn nieuwe functie, heeft een rijke ervaring in product management, business development management, het begeleiden van scaleups en het ontwikkelen van innovaties in de gezondheidszorgsector.

"We verwelkomen Johan graag bij het EIT Digital team", zegt Willem Jonker CEO EIT Digital. "Zowel zijn kennis van draagbare oplossingen in de gezondheid- en welzijnssector als zijn digitale technologische kennis zijn essentieel voor onze Digital Wellbeing Action Line. We kijken uit naar de Wellbeing innovaties die met behulp van Johan naar de markt zullen worden gebracht."

De Action Line Digital Wellbeing maakt gebruik van digitale technologieën voor de preventie en vroege opsporing van gezondheidsproblemen en management van psychologische en fysieke condities. Hierbinnen zal Kortas onder meer verantwoordelijk zijn voor de portfolio van innovatieprojecten - waarbij diverse europese partners zijn betrokken-, de Action Line strategie en zal hij bijdragen aan de educatie programma’s van de EIT Digital Academy. Dit zal hij doen vanuit het kantoor van EIT Digital in Eindhoven (CLC).

Kortas is verheugd om voor EIT Digital te werken. "Ik kijk ernaar uit om de Action Line Digital Wellbeing te versterken en een bijdrage te kunnen leveren aan de digitale transformatie van Europese gezondheids- en welzijnssystemen. Die transformatie kan zorgen voor een duurzame balans tussen de levenskwaliteit van mensen en de kosten van de gezondheidszorg. Dat inspireert mij. Ik ben ervan overtuigd dat nieuwe digitale technologieën, ICT applicaties, nieuwe business modellen en educatie een verschil maken."

Kortas heeft verschillende internationale posities bekleed in project-, product- en programma management en business development bij verschillende bedrijven binnen Philips en daarbuiten. Meest recent was hij bij Imec in Eindhoven verantwoordelijk voor business development voor draagbare gezondheidsoplossingen.

Kortas heeft een Master in Electrical Engineering van de Technische Universiteit Eindhoven en een Master in Business Marketing van de TIAS School for Business and Society in Tilburg.

Meer informatie over Kortas is te vinden op zijn LinkedIn-profiel.

Auteur - Karin Oost

© 2010-2019 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.
 

EIT Digital supported by the EIT