News

Dr. Jens Ohlsson is nieuw hoofd van EIT Digital Professional School

Dr. Jens Ohlsson

Dr. Jens Ohlsson

EIT Digital heeft dr. Jens Ohlsson aangesteld als nieuw hoofd van de Professional School. In deze functie is Ohlsson verantwoordelijk voor de strategie, management, uitvoering en duurzaamheid van de EIT Digital Professional School.

De EIT Digital Professional School helpt leidinggevenden en managers van bedrijven, organisaties en overheidsinstanties met hun digitale transformatie middels hoogwaardige blended learning cursussen. De Professional School is onderdeel van de EIT Digital Academy. Deze leert studenten en professionals digitale en ondernemende vaardigheden en draagt daardoor mede bij aan de digitale transformatie van Europa. Naast de Professional School, voorziet de EIT Digital Academy ook in een Master School, een Doctoral School en uitgebreide online learning programma’s, inclusief Massive Open Online Courses (MOOCs).

Ohlsson brengt een enorme dosis ondernemers- en innovatie- ervaring mee. Hij begon zijn carrière als business developer bij een van de eerste bedrijven ter wereld met een e-learning platform. Vervolgens heeft hij verschillende functies bekleed in grote organisaties, zoals Solution Advisor and Business Developer bij SAP, Consultant bij Aptus Consulting, Key Account Manager and Business Developer bij IDS Sheer. Verder was hij een van de oprichters en CEO van het technologiebedrijf Movelo. Hij heeft recent zijn PhD ontvangen met zijn thesis on ‘How companies can work with business innovation and business improvements supported by digital abilities’, terwijl hij tegelijkertijd werkte als een Digital Advisor.

Prof. Willem Jonker, CEO of EIT Digital over de aanstelling: “We zijn erg blij dat Jens EIT Digital versterkt als hoofd van onze Professional School. Zijn kennis, vaardigheden en ervaring maken hem zeer geschikt voor een succesvolle uitvoering van deze belangrijke leiderschapspositie.”

Ohlsson zegt dat hij EIT Digital’s ambitie deelt om van de Professional School “een belangrijke factor te maken die Europese bedrijven en professionals voorbereidt op een leidende positie in de digitale innovatie. “Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het katalyseren en creëren van synergiën tussen de EIT Digital Action Lines en de Professional School in samenwerking met de Doctoral en de Master School.”

Zie Dr. Jens Ohlsson’s profiel op LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/jens-ohlsson-968b303/

Auteur - Karin Oost

© 2010-2019 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.
 

EIT Digital supported by the EIT