News

Furhat Robotics, ett alumnibolag från EIT Digital Accelerator, tar in 2,5 miljoner dollar för att utöka sitt team och utveckla samarbetet med partners

Furhat Robotics, ett alumnibolag från EIT Digital Accelerator, tar in 2,5 miljoner dollar för att utöka sitt team och utveckla samarbetet med partners

Furhat Robotics

Svenska Furhat Robotics, ett alumnibolag från EIT Digital Accelerator, utvecklar socialt intelligenta robotar med mänskliga drag, gester och intonation. Nu tar de in närmare 20 miljoner kronor för att utveckla sin verksamhet från riskkapitalbolagen Balderton Capital and LocalGlobe.

Med denna investering från två välrenommerade europeiska riskkapitalfonder kan Furhat Robotics bygga vidare på sin teknologi och utveckla användningsområden inom utbildning, terapiformer och kundservice samt för underhållningssyften.

Furhat Robotics är ett spin-off företag baserat på forskning på KTH grundat 2014. De har anlitats av några av världens mest kreativa labb och företag och utöver uppdrag för svensk offentlig sektor har man globala storföretag som kunder, däribland Honda, Intel, Merck, Toyota, och KPMG som utvecklar applikationer på plattformen.

Teamet bakom Furhat har kombinerat kunskaper inom avancerad AI och robot-teknologi med en djup förståelse inom social intelligens och människa-maskin-interaktion, vilket har resulterat i ”världens mest sociala robot”, med unika uttrycksformer och en kraftfull teknisk plattform som kan hantera avancerade konversationer. För detta har man vunnit flera framstående utmärkelser och priser och blivit uppmärksammade i Silicon Valley. I Sverige arbetar Furhat Robotics nära olika samarbetspartners för att utveckla användningen av sociala robotar inom t ex utbildning, äldrevård, offentliga miljöer och för olika kognitiva terapiformer.

Daniel Michel, Head of Access to Finance, EIT Digital Accelerator säger:
"Furhat Robotics är ett fantastiskt digitalt tech-bolag som revolutionerar hur månniskor kommer att interagera med maskiner och elektronisk utrustning. Från vårt första möte med deras innovativa teknologi och team har EIT Digital ivrigt följt deras utveckling och med nöje stött deras internationella expansion.

Samer Al Moubayed, CEO, Furhat Robotics säger: "Den investering vi nu får in kommer att bidra till att vi kan cementera den världsledande position som Furhat har inom ”konverserande AI och social robotik. Vi ser fram emot att arbeta nära några av Europas främsta riskkapitalbolag och ta Furhat vidare ut i världen. Som medlemmar i EIT Digital Accelerator spelade teamet av affärsutvecklare en viktig roll i att hjälpa oss få kontakt med det europeiska ekosystemet av riskkapitalfonder.

© 2010-2019 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.
 

EIT Digital supported by the EIT