News

EIT Digital Master School houdt Kick-Off in Helsinki

EIT Digital Master School kicks-off in Helsinki
EIT Digital Master School kicks-off in Helsinki

Nieuwe lichting technische studenten wil Europese Digitale transformatie vormgeven

59 afgestudeerde bachelors van de technische Universiteiten Delft, Eindhoven en Twente starten dit jaar hun tweejarige EIT Digital Master School op een van de 19 Europese partneruniversiteiten van EIT Digital. De jaarlijkse Kick-Off in Helsinki van 19-20 oktober is de officiële start voor de circa 300 internationale studenten om bij te dragen aan Europa’s Digitale transformatie

Tijdens de Kick-Off leggen de studenten de eerste fundamenten voor hun pan-Europees netwerk, ontmoeten zij EIT Digital partnerbedrijven in Finland en geven ondernemers als Risto Siilasmaa, Voorzitter Raad van Bestuur van Nokia en oprichter van F-Secure de studenten inspiratie. Tijdens deze drie dagen krijgen de studenten eveneens een eerste ondernemerstest: zij moeten binnen drie dagen met hun nog onbekende jaargenoten in teams een innovatieve business idee uitdenken en pitchen tijdens een business challenge.

Leren denken als ondernemer is, naast uiteraard een technische scholing, een van de kernelementen van de EIT Digital Master School. Dat biedt volgens Patrick Hartigan, hoofd van de EIT Digital Master School, afgestudeerde Master School studenten zeer goede carrièrekansen. “Het blijkt dat onze afgestudeerden zeer gewild zijn. Al onze voormalige studenten hebben een baan, vervolgen hun studie met een PhD-programma of zijn een eigen digital tech-bedrijf gestart.”

Programma’s

De EIT Digital Master School kent acht masterschoolprogramma’s die studenten volgen op twee Europese universiteiten. Tijdens de tweejarige opleiding, doen de studenten werkervaring op en werken ze tijdens een van de tien Summer Schools samen met medestudenten en externe professionals aan een business case van een van de EIT Digital partners. Afgestudeerden worden beloond met twee masterschool degrees plús een certificaat van het European Institute of Innovation and Technology (EIT).

De EIT Digital Master School programma’s die de universiteiten aanbieden zijn:

  • Cloud computing and Services (CCS)
  • Data Science (DSC)
  • Digital Media Technology (DMT)
  • Embedded Systems (ES)
  • Human Computer Interaction and Design (HCID)
  • Internet Technology and Architecture (ITA)
  • Security and Privacy (S&P)
  • Software and Service Architectures (SSA)

Aantal studenten dat vanuit de deelnemende universiteiten kiest voor een EIT Digital Master School programma:

© 2010-2020 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.