News

EIT Digital lanceert nieuwe masterstudie Autonomous Systems

EIT Digital Master School studenten

EIT Digital Master School studenten

EIT Digital Master School studenten

EIT Digital Master School studenten

De EIT Digital Master School lanceert een geheel nieuwe masterschoolprogramma Autonomous Systems. Het programma is bedoeld voor masterschool studenten die een carrière ambiëren waarin ze nieuwe innovatieve technologieën combineren met een ondernemende mind-set. Studenten kunnen zich nu aanmelden voor het academisch studiejaar 2018-2019.

Het programma Autonomous Systems wordt aangeboden op zes technische Europese topuniversiteiten die onderdeel zijn van het EIT Digital pan-Europees ecosysteem. De universiteiten die het zowel het eerste als het tweedejaars studieprogramma aanbieden zijn KTH Royal Institute Of Technology in Zweden, Aalto University in Finland, Technische Universität Berlin in Duitsland en de University of Trento in Italië. De academische instellingen Eurecom in Nice (Frankrijk) en ELTE in Hongarije bieden vooralsnog alleen het tweede jaar. Na dit jaar, kunnen meer universiteiten die lid zijn van EIT Digital, waaronder de drie Nederlandse technische universiteiten, ook het programma aanbieden.

Studenten kunnen binnen het masterschoolprogramma Autonomous Systems uit zes specialiteiten kiezen in het tweede jaar. Deze zijn Robotics and Artificial Intelligence; Intelligent Autonomous Systems; Applications of Autonomous Systems; Real-time Perception, Decision and Control for Autonomous Driving; Sensing, Communicating and Processing Big Data for the Internet of Things; en Computer Science for Autonomous Driving.

Petri Vuorimaa, professor aan de Aalto University in Finland en initiatiefnemer van het nieuwe masterschoolprogramma, zegt dat EIT Digital met dit programma studenten de toekomstige vaardigheden verschaft die de digitale transformatie behoeft binnen ondermeer de vliegtuigsector, automobielindustrie en de industrie.

”Autonomous systems is een spannend gebied die nieuwe businesskansen biedt, vooral als je kijkt naar recente ontwikkelingen in Artificiële Intelligence en Robotica. Je komt het tegen in zelfrijdende auto’s, automatisering en digitalisering van de industrie waar nieuwe technologieën en diensten samengaan. Deze ontwikkelingen vereisen nieuwe vaardigheden. De masters Autonomous Systems bevat aspecten van elektrotechniek, robotica, artificiële intelligentie, automatisering en diensten. Deze aspecten combineren we met een minor in innovatie en ondernemerschap. Dit bij elkaar maakt deze masters behoorlijk uniek in de academische wereld.’

De EIT Digital Master School heeft als doel om professionals op te leiden die zowel diep technisch onderlegd zijn als wel een sterk ontwikkeld gevoel hebben voor innovatie en ondernemerschap. Autonomous systems is een van de acht masterschoolprogramma’s. De EIT Digital Masterschool werkt samen met 17 top technische universiteiten in negen Europese landen. Aan de drie Nederlandse technische universiteiten Delft, Twente en Eindhoven, studeren jaarlijks zo’n 70 studenten aan een van de EIT Digital masterschoolprogramma’s. Bij de laatste Graduation Day eind november hebben zo’n 15 Nederlandse studenten officieel hun EIT Digital Masters afgerond. Dit betekent dat ze nu in het bezit zijn van een mastersdegree van twee Europese universiteiten en een certificaat van het European Institute of Innovation and Technology.

Technische bachelor studenten kunnen zich voor het Autonomous Systems programma of een van de andere aanmelden via het Application Portaal.

© 2010-2019 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.
 

EIT Digital supported by the EIT