News

EIT Digital Challenge 2018 -kilpailu käynnistyy deep tech -kasvuyrityksille

Suomalaiset kasvuyritykset ovat osallistuneet alusta alkaen ahkerasti EIT Digital Challengeen, ja myös menestyneet. Ekin Labs Oy - nykyinen Radiomaze - voitti Smart Spaces –sarjan vuonna 2015 ja Avansera Oy sijoittui saman sarjan kolmanneksi vuonna 2014. Vuonna 2016 Streamr Oy palkittiin Euroopan kolmanneksi parhaana Digital Infrastructure –sarjan yhtiönä.

EIT Digital kutsuu eurooppalaiset kasvuyritykset osallistumaan tänä vuonna viidettä kertaa järjestettävään yrityskilpailuun, jonka palkintona on mittava kansainvälinen kasvupaketti.

Onko sinun yrityksesi seuraava eurooppalainen teknologiamenestystarina? Tämän kysymyksen Euroopan johtaviin kuuluva digitaalisten innovaatioiden ja koulutuksen organisaatio esittää kaikille EIT Digital Challenge -kilpailuun osallistumisesta kiinnostuneille digitaalisiin deep tech -innovaatioihin erikoistuneille kasvuyrityksille. Kilpailun kymmenen parasta yritystä jakavat yhteensä 750 tuhannen euron arvoisen palkintopaketin, johon sisältyy kattava kansainvälisen kasvun tukipaketti. Kilpailuun ilmoittautumisen takaraja on 14.6.2018.

Euroopan Deep Tech -innovaattoreille tarkoitettu EIT Digital Challenge -kasvuyrityskilpailu on avoinna arvioimaan nopeasti kasvavien ja jo asiakkaita itselleen hankkineiden kasvuyritysten, niin sanottujen scaleuppien, menestyksekkäitä teknologiatuotteita. Tuotteita arvioidaan viidessä eri sarjassa: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Infrastructure ja  Digital Finance. Kunkin kilpailusarjan kaksi parasta yritystä saavat 12 kuukautta kestävän  EIT Digital Accelerator -kasvuyritysohjelman räätälöidyn tukipaketin. Kilpailusarjansa paras yritys saa lisäksi 50 tuhannen euron rahapalkinnon.

Jaossa yhteensä 750 tuhannen euron arvoinen palkintopaketti

“Nyt kilpailun viidentenä vuotena jaossa on tähän asti kattavin, yhteensä 750 tuhannen euron arvoinen palkintopaketti sekä kymmenelle yritykselle pääsy kasvuyritysohjelmaamme, EIT Digital Accelerator -kasvuyritysohjelman johtaja Dolf Wittkamper kertoo.

EIT Digital Accelerator -tiimissä työskentelee noin 40 kokenutta liiketoiminnan kehittäjää ja yritysrahoitusasiantuntijaa 13 eri Euroopan kaupungissa sekä Yhdysvaltain Piilaakson toimipisteessä. Toimintansa aikana, vuodesta 2012 lähtien, EIT Digital Accelerator on auttanut yli 270 kasvuyritystä avaamaan ovia uusille markkinoille ja hankkimaan yritysrahoitusta.

Kohteena digitaalista muutosta ajavat eurooppalaiset kasvuyritykset

Sekä EIT Digital Accelerator -kasvuyritysohjelma ja EIT Digital Challenge -kasvuyrityskilpailun kohteena ovat niin sanotut deep tech -innovaatiot. Näitä ovat ainutkertaisiin ja selkeästi erottuviin tieteellisiin tai teknologisiin kehitysaskeliin perustuvat innovaatiot, jotka ovat yleensä myös joko juridisesti suojattuja tai muutoin vaikeasti kopioitavissa.

“Näiden deep tech -kasvuyritysten innovaatioiden aikaansaamat murrokset ovat elintärkeitä Euroopan tulevalle menestymiselle, sillä ne ruokkivat digitaalista muutostamme”, EIT Digitalin Suomen maajohtaja Marko Turpeinen sanoo, ja jatkaa: 

”Pääomasijoittajien investoinnit deep tech -yrityksiin ovat nopeassa kasvussa, mutta jokainen niistä kohtaa liiketoimintansa kasvuun liittyviä yksilöllisiä haasteita. Näihin haasteisiin EIT Digital Accelerator -kasvuyritysohjelmamme tarjoaa kilpailun voittajille erityistukea eurooppalaisten asiakkaiden saavuttamiseksi ja pääoman hankkimiseksi."

Suomalaiset kasvuyritykset ovat osallistuneet alusta alkaen ahkerasti EIT Digital Challengeen, ja myös menestyneet. Ekin Labs Oy - nykyinen Radiomaze - voitti Smart Spaces –sarjan vuonna 2015 ja Avansera Oy sijoittui saman sarjan kolmanneksi vuonna 2014. Vuonna 2016 Streamr Oy palkittiin Euroopan kolmanneksi parhaana Digital Infrastructure –sarjan yhtiönä.

EIT Digital Challenge -kilpailun säännöt

EIT Digital Challenge -kilpailuun voivat hakea seuraavat ehdot täyttävät yritykset: niiden kotipaikka sijaitsee jossakin Euroopan Unionin jäsenmaassa, ne ovat liiketoiminnassaan edenneet kasvuvaiheeseen (joko niiden vuositason liikevaihto on yli 300 tuhatta euroa, tai ne ovat elinkaarensa aikana saaneet yhteensä vähintään 2 miljoonan euron arvosta oman pääoman ehtoista rahoitusta) ja niiden perustamisesta ei ole kulunut yli kymmentä vuotta

Kilpailun parhaat osallistujat kutsutaan syksyllä järjestettävään loppukilpailun kansainvälisen asiantuntijatuomariston arvioitavaksi. 

Vuodesta 2014 lähtien järjestetyn EIT Digital Challenge -kilpailuun on  osallistunut yli 1600 yritystä kaikkiaan 27 Euroopan Unionin jäsenmaasta. Suurimmasta osasta kilpailussa voittaneista yrityksistä on kehittynyt kansainvälisestä menestyneitä yrityksiä. Suomesta kilpailuun on vuosina 2014 – 2017 osallistunut yhteensä 106 yritystä. Niistä 18 on selvittänyt tiensä kilpailusarjansa finaaliin ja 2 voittanut sarjansa. Naapurimaista Ruotsin vastaavat luvut ovat 92, 19 sekä 2 ja Viron 38, 7 ja 3.

EIT Digital Challenge -kilpailun hakuaika päättyy 14.6.2018. Lisätietoja ja hakulomake löytyvät oheiselta sivulta: www.challenge.eitdigital.eu

© 2010-2019 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.
 

EIT Digital supported by the EIT