News Archive

EIT Digital 2021

EIT Digital lanceert vandaag ‘EIT Digital 2021’. Bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere organisaties kunnen tot 7 mei voorstellen indienen die bijdragen aan een sterk digitaal Europa. Die voorstellen moeten gaan over het lanceren van digitale tech startups binnen de Innovation Factory of het leveren van ondernemende digitale tech onderwijsprogramma' voor de EIT Digital entrepreneurial Academy.

Het EIT Digital werkprogramma 2021 is gebaseerd op de EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, waarin EIT Digital vijf strategische focus gebieden benoemd om aan te werken voor een sterk digitaal Europe. Deze gebieden zijn: Digital Cities, Digital Industry, Digital Finance, Digital Tech, and Digital Wellbeing.

Voorstellen voor de call moeten vallen binnen deze innovatiegebieden en kunnen worden ingediend van 5 maart 2020 tot en met 7 mei 2020. Van alle binnengekomen voorstellen wordt eind juni een selectie gemaakt. De goedgekeurde voorstellen kunnen dan starten op 1 januari 2021.

Innovation Factory

De EIT Digital Innovation Factory ondersteunt pan-Europese consortia bij het lanceren van deep tech startups en nieuwe producten die het doel nastreven om de wereldwijde impact van de digitale industrie in Europa te vergroten, duurzame economische groei te stimuleren en/of de levenskwaliteit van burgers te verbeteren.  Geselecteerde voorstellen van deze ondernemende consortia krijgen pre incubatie ondersteuning in het Europees ecosysteem, een financiële co-investering om technologieën te bundelen, klanten te vinden en investeerders aan te trekken.  

EIT Digital Academy

De call voor de EIT Digital Entrepreneurial Academy, bestaande uit een Master School, Doctoral School, Professional School en Summer School, vraagt universiteiten en bedrijven te co-investeren in de ontwikkeling en implementatie van zakelijk georiënteerde programma’s of cursussen. Met deze co-investering dragen zij mede bij aan de impact van een verbeterd onderwijs die bijdraagt aan de digitale transformatie van Europa en het creëren van een digitaal vaardig arbeidspotentieel.

EIT Digital CEO Willem Jonker: “Deep tech blijft  alle aspecten van onze economie beïnvloeden.  Om Europa’s positie in de digitale wereld te versterken, zal het EIT Digital ecosysteem een groeiend aantal  disruptieve innovaties naar de mark brengen, meer startups creëren en opschalen en nog meer ondernemende tech talenten opleiden waar de markt naar snakt.”

Sinds de oprichting van EIT Digital tien jaar geleden, hebben de voorstellen van ruim 190 zakelijke en 70 onderzoeks- en universitaire partners geleid tot ruim 430 nieuwe producten en 180 nieuwe deep tech startups. De EIT Digital Academy heeft ruim 1460 engineers op masters niveau  opgeleid met innovatie en ondernemersvaardigheden, en ruim 200 PhD kandidaten afgeleverd die de vaardigheden hebben om de digitale transformatie van bedrijven te leiden.

Ga voor meer informatie over de Call voor proposals naar de website: eitdigital.eu/eitdigital2021

Over EIT Digital

EIT Digital is een Europese innovatie en educatie organisatie. Doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren middels digitale technologische innovatie en onderwijs. Dit gebeurt via integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met ruim 250 Europese bedrijven, MKB’s, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten. Hierdoor weet EIT Digital baanbrekende digitale innovaties naar de markt te brengen en nieuwe leiders van morgen op te leiden. EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community’ van het European Institute of Innovation and Technology.

Continue reading

Scroll up

Co-Funded by the European Union