News

Cloudalize haalt 5 miljoen euro op

Benny Willen, CEO & Co-Founder (links), Jeffrey Meesemaecker, CTO & Co-Founder (rechts)

Benny Willen, CEO & Co-Founder (links), Jeffrey Meesemaecker, CTO & Co-Founder (rechts)

Cloudalize

Belgische scaleup gaat wereldwijd uitbreiden

De Belgische scaleup Cloudalize heeft met behulp van de EIT Digital Accelerator vijf miljoen euro opgehaald bij onder meer de investeerder Horizons Ventures uit Hong Kong. Met deze Series A-financiering wil het Cloud platform bedrijf wereldwijd uitbreiden, te beginnen op de Amerikaanse en Aziatische markt.

Het bedrijf, met vestigingen in onder meer Amsterdam en Gent en gespecialiseerd in Grafische Processor Units (GPU) kracht uit de cloud om applicaties te draaien, wil met de financiering zijn verkoopnetwerk uitbreiden en meer technische specialisten inhuren. "We willen opschalen om aan de toenemende wereldwijde behoefte voor onze producten en diensten te voldoen met een focus op de Amerikaanse en Aziatische markt", zegt Benny Willen, CEO en medeoprichter van Cloudalize. "We zijn erg opgewonden met Horizons Ventures als een nieuwe investeerder. De financiële en strategische steun van deze ervaren belegger stimuleert zowel onze marktkansen en vergroot ons momentum als bedrijf. Cloudalize revolutionaliseert de manier waarop bedrijven werken of verkopen met behulp van GPU-geaccelereerde applicaties."

Cloudalize

Cloudalize's Cloud platform is vooral interessant voor architecten-, ingenieurs- en constructiebedrijven die flexibele en beheersbare IT Infrastructuren nodig hebben zonder in te boeten aan veiligheid, mobiliteit, samenwerking en 3D ontwerp mogelijkheden. Gebruikers kunnen GPU-vermogen op aanvraag benutten, hun GPU-gedreven-applicaties op ieder apparaat laten draaien en veilig en efficiënt op afstand samenwerken. Software verkopers, content makers en entertainmentproviders kunnen GPU-gedreven applicaties en 3D modellen met slechts een klik distribueren naar welk apparaat dan ook. En vastgoedbedrijven kunnen met de Software as a Service-oplossing een virtueel model van het te bouwen gebouw aan hun klanten tonen. "De vastgoedsector digitaliseert erg snel omdat stakeholders begrijpen dat klanten een fotorealistische en interactieve visualisatie van hun toekomstige aankoop verwachten", verklaart Willen.

Schoolvoorbeeld Europees Deep Tech bedrijf

Cloudalize is een van de scaleups die de EIT Digital Accelerator helpt bij het betreden van nieuwe markten en het werven van kapitaal. De EIT Digital Accelerator heeft Cloudalize geholpen bij het binnenhalen van de Series A-financiering bij het in Hong Kong gevestigde investeringsbedrijf Horizons (vier miljoen euro) en andere investeerders (1 miljoen euro). "Cloudalize is een schoolvoorbeeld van hoe een top Europees deep tech bedrijf wereldwijd opschaalt", zegt Daniel Michel, Hoofd Access to Finance bij de EIT Digital Accelerator. "We zijn erg onder de indruk met de toenemende vraag vanuit verschillende landen en industrieën en we zijn blij dat we Cloudalize kunnen helpen in deze groeifase."

Investering

In de financieringsronde heeft Horizons Ventures vier miljoen euro geïnvesteerd. "Het team van Cloudalize heeft een veelzijdig GPU-virtualisatieplatform gebouwd dat toepasbaar is in diverse industrieën en voor diverse applicaties. We zijn erg verheugd om samen te werken met het Cloudalize team om de wereldwijd groeiende vraag naar GPU gebruik aan te wakkeren", zegt Jonathan Tam, partner van Horizons Ventures. De resterende één miljoen euro komt van al bestaande investeerders in Cloudalize.

Cloudalize is een premium Cloud serviceprovider voor Nvidia die onlangs publiek de superioriteit van diens technologie heeft erkent. Ook werkt Cloudalize samen met Epic Games, de producent van het populaire spel Fortnite, zodat zakelijke klanten toegang krijgen tot diens Unreal Engine 4-based content op elk apparaat.

Cloudalize, opgericht in 2011 en 24 technische specialisten in dienst, breidt erg snel uit. Het bedrijf heeft eerder ook al 4,5 miljoen euro aan financiering opgehaald. Cloudalize heeft kantoren in Gent, Amsterdam, Londen, Iasi (Roemenië) en het Amerikaanse Burlingame.

Over Cloudalize

Cloudalize biedt zijn klanten GPU-kracht op aanvraag zodat zij GPU-gedreven applicaties op elk apparaat kunnen laten draaien. Cloudalize' s platform verzekert aan de ene kant architectuur, ingenieurs- en constructiebedrijven van de mogelijkheid om veilig en efficiënt op afstand aan BIM-compliant projecten samen te werken. Aan de andere kant stelt het platform software verkopers, content makers en entertainmentproviders in staat hun GPU-gedreven applicaties en 3D modellen direct met een klik te distribueren naar welk apparaat dan ook.

Over EIT Digital Accelerator - Access to Finance

De EIT Digital Accelerator bestaat uit een team van ervaren business developers en financieringsexperts in 13 Europese steden en in San Francisco. Sinds 2012 heeft de EIT Digital accelerator meer dan 260 startups geholpen bij het toetreden tot nieuwe markten en in totaal ruim 90 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Het Acces to Finance programma opent deuren naar Europese en internationale kapitaalfondsen voor Europese scaleups.

Over Horizons Ventures

Horizons Ventures, de private investeringsafdeling van Mr. Li Ka-shing, is een toonaangevende belegger in een aantal van 's werelds meest innovatieve bedrijven en ontwrichtende technologieën, waaronder Facebook, Waze, Spotify en Siri.

Over EIT Digital

EIT Digital is een Europese educatie, innovatie en acceleratie organisatie. Doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren middels digitale technologische innovatie en onderwijs. Dit gebeurt via integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met 156 Europese bedrijven, MKB's, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten. Hierdoor weet EIT Digital baanbrekende digitale innovaties naar de markt te brengen en nieuwe leiders van morgen op te leiden. EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community' van het European Institute of Innovation and Technology (EIT).

© 2010-2020 EIT Digital IVZW. All rights reserved. Legal notice. Privacy Policy.