News Archive

Rombit
EIT Digital Accelerator

De Belgische scaleup Rombit wil expanderen naar nieuwe buitenlandse markten. Daarom heeft het onlangs een Scaleup Support Agreement met de EIT Digital Accelerator getekend. Rombit en EIT Digital praten nu al met de stad San Francisco over het implementeren van hun Internet of Things (IoT) oplossingen voor smart cities en smart harbours.

De Internet of Things (IoT) solution provider Rombit uit Antwerpen heeft reeds IoT-oplossingen voor smart cities en smart havens geïmplementeerd in Belgische steden en gemeenten. Antwerpen, met een half miljoen mensen en een van de grootste Europese havens, is tot nu toe de grootste stad in Rombits portfolio,” zegt Chief Strategic Officer Evert Bulcke.

Evert Bulcke, Chief Strategic Officer (Rombit)Volgens Bulcke is de uniciteit van Rombits oplossingen een van de redenen om te kiezen voor de EIT Digital Accelerator om verder te groeien. “Wij willen nu wereldwijd onze oplossingen uitrollen. EIT Digital kan ons introduceren in diverse netwerken. We praten nu ook samen met EIT Digital in met het stadsbestuur in San Francisco. Het is voor ons interessant om lokale mensen via EIT Digital te hebben die de markt kennen, weten welke regelgeving waar werkt en hoe we onze productaanbod daarop kunnen instellen.” Behalve de VS aast Rombit ook op de Franse, Nederlandse en andere Europese markten. In welke volgorde die markten veroverd worden hangt af van de mogelijkheden.

Daarbij was participatie aan de EIT Digital Accelerator een logisch gevolg op de deelname aan de EIT Digital challenge, waarvan Rombit een van de finalisten was in de categorie Digital Cities, zegt Bulcke. “We hebben zo goede ervaringen opgedaan met EIT Digital business developers. Wij zien EIT Digital als een instituut dat voor ons deuren kan openen bij klanten die wij graag willen. De challenge was een leerrijke ervaring en hebben we een leuke introductie gehad met mensen van EIT Digital.”

Rombit maakt zowel soft- als hardware oplossingen voor het slim managen van steden en havenbedrijven. A*Sign, één van Rombits Smart City software toepassingen, bewijst volgens Bulcke hoe slimme verkeerssignalisatie bijdraagt tot Smart City Management. “Dagelijks wordt 20 procent van het openbaar domein - bijvoorbeeld stoepen, straten en parkeerplaatsen- ingenomen: inwoners plaatsen bijvoorbeeld puincontainers voor verbouwingen en aannemers of nutsbedrijven voeren werken uit. Dat geeft druk op het openbaar domein en zorgt voor parkeer- en mobiliteitsproblemen. Rombits IoT softwareoplossing kan al die werken tegelijkertijd monitoren.”

Rombit heeft daarnaast de allereerste digitale parkeerverbodsborden ter wereld ontwikkeld. De borden zijn gekoppeld aan een cloudplatform. “De mobiele, draadloze en traceerbare borden tonen via een digitaal scherm waar en wanneer men tijdelijk niet kan parkeren. Dat bestaat nog nergens. Via het platform bewaren stadsmedewerkers het overzicht. Ze behandelen alle aanvragen en sturen de digitale borden op afstand aan. Het resultaat is dat steden en gemeenten door het efficiënter beheer minder parkeer- en mobiliteitsproblemen ervaren.”

Continue reading

Scroll up

Co-Funded by the European Union